Folosim cookie-uri și alte tehnologii de urmărire pentru a îmbunătăți experiența ta de navigare pe website-ul nostru, pentru afișa conținut și reclame personalizate, pentru a analiza traficul de pe website-ul nostru și pentru a înțelege de unde vin vizitatorii noștri. Navigând pe website-ul nostru, ești de acord cu utilizarea cookie-urilor, cât și a altor metode de urmărire folosite.

sms button light

119

ANDPDCA se reorganizează, iar cele două autorități rezultate vor funcționa sub ministere diferite

În ședința de Guvern de astăzi 10.03.2022 au fost adoptate hotărârile care vizează atribuţiile, organizarea şi funcţionarea Autorităţii Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi și a Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție.

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi se organizează şi funcţionează ca organ de specialitate al administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Muncii şi Solidarității Sociale.

 

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului şi Adopție, se organizează şi funcționează ca organ de specialitate al administrației publice centrale, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalității de Şanse.

În perioada imediat următoare, cele două insituții își vor desfășura activitatea în bd. Magheru nr. 7, sectorul 1.

Cele două hotărâri de Guvern pot fi consultate aici:

HG-233/2022- ANPDCA

HG-234/2022- ANPDPD

InfoCons 2 jpg

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech