Comunicat de presa

în dupa amiaza zilei de 1.03.2020,la unul dintre apartamentele din cadrul CUTF Tulcea aparţinând DGASPC Tulcea, a avut loc un eveniment nefericii cu consecinte deosebit de grave cand, o tânără în vârstă de 15 ani s-a aruncat în gol de la fereastra apartamentului în care locuia. Tanăra beneficia de măsură  de protectie în cadrul Complexului de Unităţi de Tip familial Tulcea-Apartamente de tip Familial din iulie 2019, preluată din familie în urma unor abuzuri exercitate asupra sa.

Citeste mai departe

Comunicat de presă - TEAM-UP

„TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS127169

Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu cele 47 de Direcții Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului de la nivelul județelor și sectoarelor municipiului București, implementează proiectul„TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, cod SMIS 127169, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Citeste mai departe

Harta oportunităților mele

Harta oportunităților mele!

Şi de această dată am trăit, împărtăşit şi ne-am bucurat de ceea ce credem cu putere că, ne ţine dimpreună..unu este un număr mult prea mic pentru a realiza ceva măreţ. Am fost noi, tot noi actorii sociali tulceni – parte dintre aceştia – psihologi, asistenţi sociali, educatori, logopezi, ludoterapeuţi, părinţi, factori decizioinali în ceea ce se va dori să fie sprijin pentru părinţii copiilor cu dizabilităţi din Judeţul Tulcea – HARTA OPORTUNITĂŢILOR MELE! Unde? …la  Centrul Aproape de Tine. Tot noi, cei care ne-am auzit întâiaşi dată în iunie 2018 când lansam Acces la Succes – servicii integrate de recuperare şi reabilitare pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Tulcea, şi care prezentam serviciile pe care statul şi asociaţiile neguvernamentale le oferă acestor copii.

VOUCHER PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI

ORDIN Nr. 721/481/310/2019 privind aprobarea Procedurii de acordare a subvenţiilor pentru sprijinirea persoanelor cu dizabilităţi în accesarea şi utilizarea de tehnologii şi dispozitive asistive şi tehnologii de acces, altele decât cele finanţate prin Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate